نهال سرو🌲🌲





درخت سرو همیشه سبز و نماد استقامت و صبراست و ازخانواده Cuprecaceae یا سروها بوده وبومی منطق مدیترانه ای مثل جنوب اروپا و غرب آسیا است دارای برگهای فلس مانندو بسیار پرتراکم و رنگی سبز تیره هستند و ازتفاوت های آن با درخت کاج که سوزنی برگ هستند می باشداین درختان عادت رشد ستونی مانند داردو ارتفاع آنها تا ۳۰وقطرش از۱ متر تجاوز میکند.این گیاه به آفتاب کامل نیازدارد و سایه را تحمل نمیکندولی در صورت کاشت در گلدان باید در سایه آفتاب قرار گیرد بخاطر ساختارفلس مانند برگها و ریشه های عمیق آن به خشکی مقاوم میباشدو در صورتی که باران خاک را به خوبی خیس نکرده باشد باید آبیاری شود البته نه زیاد چون باعث پوسیدگی ریشه میشود.یکی دوسال اول کاشت نهال آبیاری منظم برای استقرار بهترگیاه توصیه میشودرطوبت محیط برای ان کافی استدر هر نوع خاکی با واکنش اسیدی یا قلیایی به شرط زهکشی خوب رشد میکنداین گیاه یکپایه میباشد یعنی گلهای نروماده جدا از هم ولی روی همان گیاه میباشندو گلدهی در ماهای دی ماه تا بهمن ماه میباشد.این گیاه به کنه بسیار حساس است و در خاک های با زهکشی ضعیف دچار پوسیدگی ریشه میشود همچنین بیماری شانکر از بیماریهای خطرناک این درخت است.


گونه های سرو:
سرو ناز (سرو معمولی): C. sempervirens var: Ccereiformis



مشخصه ی اصلی آن شاخه ها با زاویه ۸۰ الی ۱۰۰ درجه از تنه اصلی قرار میگیرند و تاج به شکل مخروط قرار میگیرد و سر آن روبه بالاست.چوب خیلی باکیفیتی دارد و از ان در نجاری،ساختمان سازی،سقف کوبی،قفسه های چوبی استفاده میشود و معولا در شمال ایران بیشتر کشت و کار میشود.تاج سروناز از سرو زربین و از سروشیراز باریک تر است
شماره تماس: 09155574792 حسینی

سرو شیراز: C.sempervierens var:Fastigita
نام انگلیسی :Mediterranean Cypress



سرو شیراز از تولیدات نهالستان سامیان پردیس سبز
درختی است مخروطی شکل و نوک تیز، بلند و باریک، که تا سطح زمین پوشیده از برگهای متراکم به رنگ سبز تیره است.دارای تنه باریک به رنگ قهوه ای مایل به خاکستری است . حالت رشد و شاخه های بسیار متراکم دارد .
در طراحی فضای سبز برای ایجاد مناظر منظم و تقویت خطوط عمودی به کار می رود. در زمین های بزرگ می توان آن را به عنوان مرز پیاده روهای عریض که به ساختمان منتهی می شوند بکاربرد. این درخت نباید درمعرض رطوبت زیاد یا خاک بسیار غنی قرار بگیرد، زیرا در این صورت رشد برگ ها تحریک شده موجب خم شدن شاخه ها به سمت خارج و آویخته می شود و به این ترتیب شکل متراکم و افراشته زیبای درخت از بین خواهد رفت. این درخت سرمای شدید را تحمل می کند و در نواحی خشک تر ساحلی بسیار بیشتر عمر می کند. گرما را تحمل می کند. یخبندان سبک را تحمل می کند. ولی به سرمای مفرط یا انجماد طولانی مدت حساس است.خاک عمیق و نه چندان غنی با زهکش خوب را ترجیح می دهد.به غیر از هرس خشکه برداری، نیازی به هرس ندارد و گل‌دهی سروناز در ماه‌های دی و بهمن اتفاق می‌افتد. میوه بذر این درخت همیشه سبز، در تیر ماه و آْذر ماه دوره رشد را پشت سر گذاشته است و البته بسیار پربار است. سرو ناز با دو روش گلدانی و زمینی تولید می‌شود. در شیوه گلدانی کشت مستقیم انجام می‌شود و در روش زمینی از بازکاشت استفاده می‌شود. این درخت را در دو سالگی از نهالستان به باغ انتقال می‌دهند.
آفات سرو ناز شیراز:
پوره شپشک-کنه تارعنکبوتی ...که با سموم کنفیدور+روغن ولک در زمستان ویا دورسبان با صابون حشره کش در تابستان وبرای افت کنه سمپاشی با سم نئورون 1درهزار میتوان استفاده کرد که قابل ذکر است تمامی موارد سمپاشی قابل جایگزین در موارد خانگی میباشد به طور مثال میتوان از محلول ریکا 2 درهزار با اب برای از بین بردن افت کنه وکنترل شپشک تا حد زیادی استفاده کرد که اثر زیست محیطی مضرری در خانه هم به جا نمی گذارد.

تکثیر سرو ناز شیراز:
تکثیر سرو ناز با دانه، در اسفند ماه و یا قلمه در خاک شنی، در شهریور ماه و در گلخانه صورت می‌گیرد.سرو ناز در سن ‪ ۱۰‬سالگی شروع به تولید مخروط و تخم می‌کند و دوره تخم‌بندی آن تقریبا همه ساله‌است. قوه نامیه تخم‌ها ضعیف بوده ولی دوام حیاتی آنها بین ۴-۱ سال است. از آنجایی‌که تقریباً تخم‌ها فاقد قوه نامیه هستند این مسئله باید در میزان تخم مصرفی درواحد سطح در هنگام کاشت مورد توجه قرار گیرد. میوه‌ها را از قسمت خارجی تاج جمع آوری می‌کنند. بهتر است که میوه‌ها را پس از چیدن برای حدود ۲ ماه در محیطی با دمای معتدل نگهدای نمود.