این بیماری باکتریایی اغلب توسط حشرات مثل زنبور عسل جابجا می شود، معمولا آلودگی زمانی که میوه اندازه فندق شده بروز میکند و میوه و سرشاخه سیاه می شود طوری که انگار آتش گرفته و شروع به ریزش میکند
اگر بیماری را برطرف نکنید آلودگی به شاخه های اصلی سرایت میکند و حتی ممکنه درخت به صورت کامل خشک شود.
برای پیشگیری باید این اقدامات رو انجام بدید :
✅استفاده از ارقام مقاوم
✅سمپاشی با بردو سالی ۴ بار در مناطق مرطوب در بهار دوبار تکرار شود
✅تقویت با تغذیه و آبیاری مناسب
✅بخاطر داشته باشید در صورت مشاهده علائم آتشک بدون فوت وقت سمپاشی بردو رو انجام بدید تغییرات آب و هوا باعث تکرار بیماری میشه