هُلو بشقابی یا هلو انجیری میوه‌ای است متوسط و بشقابی شکل، زرد رنگ مایل به قرمز است و سفت و شیرین، هسته به میوه چسبیده‌ است. در مقایسه با هلو شیرین‌تر و معطرتر می‌باشد ولی همانند هلو سطح آن پوشیده از کرکی لطیف است. درخت آن پربازده است. زمان محصول آن اواخر بهار تا تابستان است.

شرایط کاشت هلو انجیری

عمرهلو حداکثر 10 سال می باشد، به همین دلیل برای احداث باغ هلو نیاز به درختان پایه مانند سیب و گلابی داریم. بین سیب و گلابی، انتخاب درختان گلابی بهتر می باشد. برای کاشت نهال هلو انجیری باید زمین را مسطح کنیم و به عمق 60 سانتیمتر زمین را شخم بزنیم و بعد از آن خاک زیر کشت را زهکشی کنیم.

درختان هلو اگر در برابر سرمای 21- درجه قرار بگیرند از بین می روند. دمای 9- تا 13- درجه باعث از بین رفتن جوانه ها و شاخه های جوان می شود. درختان برای رشد و نمو به 400 تا 100 ساعت سرمای 7- درجه نیاز دارند. در برابر گرمای تابستان تا حدودی مقاوم می باشند.

ریشه درختان باید در خاکی باشند که اکسیژن به اندازه کافی در آن باشد و خاک کمبود تهویه نداشته باشد. اگر آبیاری به صورت غرقابی و ایستا باشد، ریشه ها دچار آسیب می شوند. خاک هاس سنگین که زهکشی مناسب هم نداشته باشند آب را در خود حفظ می کنند و برای کاشت هلو انجیری مناسب نمی باشند.