شمشاد سبز
احتمالا به دنبال گیاهی هستید که علاوه بر اینکه قابلت نگهداری در فضای آزاد(باغچه) را داشته باشد، بتوان از آن در داخل گلدان و آپارتمان استفاده کرد. این گیاه پر طرفدار هم همیشه سبز است و هم خزان کننده و از دسته گیاهان دائمی بشمار می رود. از این گیاه با نام شمشاد معمولی نیز یاد می‌شود.

شمشاد سبز یا شمشاد معمولی
شمشاد سبز یا شمشاد پرتقالی نیاز به آبیاری معمولی دارد(نیاز به آبیاری فراوان نیست) و کاملا سازگار با محیط با نور زیاد و آفتابی می‌باشد. خاک مناسب برای کاشت نهال شمشاد پرتقالی خاکی قلیایی بوده و البته با انواع خاک‌ها سازگار می باشد.

گل های سبز و سفید رنگ شمشاد پرتقالی در اوایل فصل بهار رخ عیان می‌کند و زیبایی آن را دو چندان می کند. از شمشاد سبز برای کاشت در وسط بلوارها، حاشه خیابان‌ها، جهت ایجاد پرچین و دیوار سبز و غیره استفاده می‌کنند.

شمشاد سبز یا شمشاد پرتقالی ظاهرش چگونه است؟
همانگونه که در فوق اشاره شد شمشاد سبز گونه‌ای همیشه سبز است. بوته‌های آن کوتاه بوده و با گذشت زمان از ۱ تا ۹ متر رشد می کند و قسمت میانی آن(محور) آن به ۲۰ سانتی متر خواهد رسید.

شکل برگ‌های شمشاد پرتقالی سرنیزه‌ای بوده و در نیمه پایینی پهن تر و به سمت قسمت انتهایی باریک می‌شوند. شاخه‌های آن مقابل یکدیگرقرار گرفته اند. رشد آن به صورت درختچه ای می‌باشد و شاخه‌های آن به طور گسترده و نسبتا خمیده است.

شمشاد سبز برگ‌ها ی چرمی شکل دارد و لبه‌های برگ‌ها صاف(بدون دندانه) است. به صورت حدودی طول برگ‌های این گیاه تقریبا ۳۵-۲۴ میلیمتر و عرض آن ۱۴-۱۰ میلیمتر می‌باشد.

نوک برگ نسبتا نرم و گرد است. در مورد رنگ برگ‌ها، هر دو سطح آن سبز تیره است و سطح روی آن بسیار براق و درخشان است.

البته گل‌های شمشاد سبز فاقد ارزش زینتی است و همانگونه که گفتیم گل سبز و سفید کم رنگ کوچک آن در فصل بهار شکوفا می شود.

شمشاد-همیشه-سبز-قیمت-شمشاد-سبز--گل-شمشاد-سبز-فروش-شمشاد-سبز
شمشاد سبز یا شمشاد برگ پرتقالی
چه نوع خاکی برای شمشاد سبز مناسب است؟
شمشاد معمولی به اکثر خاک‌ها سازگار بوده و جهت رشد بهینه نیاز به زهکش مناسب دارد. خاک باغچه با کمی ماسه برای رشد و نمونه شمشاد پرتقالی مطلوب میباشد این گیاه در هر نوع خاک با زهكش خوب رشد می‌كند و خاک قلیایی را ترجیح می دهد.

کوددهی و آبیاری شمشاد سبز چگونه است؟
استفاده از از کود پوسیده دامی، برای تغذیه و کوددهی شمشاد معمولی مناسب است.

بهتر است در فصل رشد آبیاری منظم و به موقع صورت گیرد، بطوری که خاک همیشه مرطوب بماند. خشکی کشیدن زیاد شمشاد پرتقالی موجب به حالی برگ‌ها و در نهایت آسیب به گیاه می‌شود.

لازم است بدانید که باید در فصل زمستان آبیاری را کاهش دهید، تا حدی که خاک اطراف ریشه‌ها خشک نشود. کمبود رطوبت خاک باعث خشک شدن نوک برگ‌ها خواهد شد. در مناطق گرم حفظ رطوبت خاک بسیار مهم است.

شمشاد معمولی نسبت به نور مقاوم است و در مکان‌های آفتابی، نیم‌سایه و تمام سایه به خوبی رشد می‌کند. نگران سرما نباشید! زیرا مقاومت این گیاه به سرما تا دمای ۲۰- درجه سانتی‌گراد می‌باشد.

چه زمانی شمشاد سبز را هرس کنیم؟
هفته آخر خرداد بهترین زمان جهت هرس اول گیاه است. همچنین مرحله دوم هرس را می توان در اوایل فصل پاییز انجام داد.توجه کنید هرس را در زیر نور شدید آفتاب انجام ندهید، زیرا به گیاه آسیب وارد خواهد شد.

تکثیر یا ازدیاد شمشاد سبز
برای تکثیر شمشادپرتقالی می‌توان از اواسط بهار تا اوایل تابستان، قلمه‌های انتهایی ساقه گیاه را به اندازه حدودا ۵/۷ سانتیمتر ، با یک چاقوی تیز، جدا کنید. قسمت انتهایی قلمه‌ها را در پودر هورمون ریشه‌زایی فرو برده و سپس در گلدانی با قطر دهانه حدودا ۱۴سانتیمتر، حاوی کمپوست مخصوص بذر و قلمه بکارید و با کیسه پلاستیکی(به طوری که نور از آن عبور کند) روی قلمه را بپوشانید و قلمه‌ها را تا زمان ریشه‌دهی در دمای حدود 22 درجه سانتیگراد و نور مناسب نگهداری نمایید. پس از نمایان شدن ریشه‌ها‌، آن‌ها را به صورت تکی در گلدانی با قطر دهانه ۹ سانتیمتر حاوی کمپوست گلدانی، بکارید.